Παρακάτω σας προτείνουμε μερικούς έξυπνους τρόπους για να περιποιείστε σωστά τα άκρα σας αλλά και να αποθηκεύετε σωστά τα υλικά που χρησιμοποιείτε για να μην χαλάσουν:

  1. Το πιο συνηθισμένο μέρος να φυλάσσουμε τα βερνίκια μας είναι το μπάνιο. Όμως, η υπερβολή ζέστη και η υγρασία μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα με αποτέλεσμα να χαλάσουν. Τοποθετείστε τα βερνίκια σας, σε σκιερό και δροσερό μέρος με σταθερή θερμοκρασία.
  2. Κατά την αποθήκευση φροντίστε τα βερνίκια σας να βρίσκονται σε ορθή θέση και να μην γέρνουν στο πλάι, γιατί έτσι το υγρό θα μετακινηθεί προς τα πάνω θα ξεραθεί με αποτέλεσμα να μην ανοίγει το καπάκι.
  3. Πριν βάψετε τα νύχια περάστε μια βάση πριν περάσετε το βερνίκι έτσι ώστε να μην κιτρινίσουν λόγω της απόχρωσης.
  4. Για να αφαιρέσετε τις γκλίτερ αποχρώσεις και το ημιμόνιμο, τοποθετείστε σε ένα βαμβάκι λίγο ασετόν εφαρμόστε το επάνω στο νύχι και τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο.
  5. Κατά την διάρκεια της περιποίησης, φροντίστε να έχετε πάντα ένα ξυλάκι για να σπρώχνετε τα πετσάκια, μια λίμα για να διορθώνεται το σχήμα και μια ακόμη λίμα για να γυαλίζει τα νύχια.
  6. Τέλος, για να ανακινήσετε σωστά το βερνίκι σας και να ανακατευτεί καλά το περιεχόμενο, το τοποθετείτε ανάμεσα στις παλάμες σας και αρχίζετε να το μετακινείται σαν να τρίβετε τα χέρια σας.

 

Φροντίδα_νυχιών_..._μικρές_συμβουλές_για_να_ειστε_πάντα_περιποιημένες