Αρκετές είναι οι φορές που φτάνοντας στο σπίτι νιώθετε τόσο κουρασμένες και το μόνο που θέλετε είναι να πάτε αμέσως για ύπνο χωρίς να μπείτε στην διαδικασία να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας;  Ακόμη και μια φορά να αμελήσετε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ σας οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν θα είναι μεγάλες και αυτό γιατί κατά την διάρκεια του ύπνου η επιδερμίδα ανανεώνεται.

Η παχύρευστη στρώση του Make – up απορροφά τις ρυπαντικές ουσίες και τα βακτήρια που υπάρχουν στους εξωτερικούς χώρους εμποδίζοντας την επιδερμίδα να αναγεννηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή του κολλαγόνου η οποία οδηγεί στην εμφάνιση ρυτίδων και  ακμής.

Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι πριν κοιμηθείτε να αφαιρείται το κραγιόν για να μην σκάσουν τα χείλη σας. Επίσης, μπορείτε με την αφαίρεση να βάλετε λιποζαν για ενυδάτωση.

Τέλος, αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ είναι πριν κοιμηθείτε να αφαιρείται την μάσκαρα. Ο λόγος είναι ότι η μάσκαρα εμποδίζει τους θύλακες από τις βλεφαρίδες και εκτός από ενοχλήσεις μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα μάτια ενώ κάνει εύθραυστες τις βλεφαρίδες.