Ελιά, ευλογημένος καρπός

Η χρήση του ελαιολάδου ξεκινά από την αρχαιότητα, όπου το χρησιμοποιούσαν για να καθαρίσουν και να αρωματίσουν το σώμα τους καθώς η έλλειψη σαπουνιού για την προσωπική υγιεινή του τότε κόσμου ήταν ανύπαρκτη,. Από την εποχή του Ιπποκράτη το ελαιόλαδο χάρη στις αντιοξειδωτικές, αναπλαστικές και μαλακτικές τους ιδιότητες λειτουργούσε ως βασικό συστατικό για δερματικές παθήσεις και όχι μόνο. Παρατηρούμε λοιπόν, ότι από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα το λάδι ελιάς αποτελεί θησαυρό για τον άνθρωπο καθώς περιέχει βιταμίνη Ε, πολυφαινόλες αλλά και χλωροφύλλη, βιταμίνη Κ σε υψηλά ποσοστά αλλά και ιχνοστοιχεία όπως κάλιο και νάτριο που βοηθούν το δέρμα ενώ παράλληλα περιέχει και σίδηρο που είναι ιδανικό για την θρέψη των μαλλιών. Η χρήση του ελαιολάδου δεν περιορίζεται μόνο στην μαγειρική, για αυτό και παρακάτω σας αναφέρουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι ελιάς για το καλλωπισμό του σώματος σας.

 • Για την θρέψη των μαλλιών αναμείξτε 50 ml λάδι ελιάς και 50 ml δαφνέλαιο και στη συνέχεια απλώστε το για μίση ώρα στα μαλλιά σας και τυλίξτε με μια πετσέτα πριν από το λούσιμο. Τη συγκεκριμένη μάσκα μπορείτε να την εφαρμόζεται μια φορά την εβδομάδα ή σε περιόδους που θεωρείται ότι τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα και θέλουν θρέψη και τόνωση.
 • Για σκασμένα ή αφυδατωμένα χείλη βάλτε λίγο ελαιόλαδο πριν πάτε για ύπνο
 • Αναμείξτε ίσες ποσότητες από λάδι αμυγδάλου και από λάδι ελιάς και φτιάξτε ένα μείγμα ελαίων για ένα τέλειο ντεμακιγιάζ, καθώς περά από την απομάκρυνση του μακιγιάζ σας θα θρέψει τις βλεφαρίδες και θα τονώσει το δέρμα σας
 • Αντί για κρέμα τοποθετείστε στα μάτια σας λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στην περιοχή γύρω από τα μάτια
 • Για τον καθαρισμό του προσώπου σας μπορεί να πλένεστε με χλιαρό νερό χρησιμοποιώντας πράσινο σαπούνι με λάδι ελιάς

Το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε για τις συνταγές πρέπει να είναι βιολογικής καλλιέργειας, ώστε να μην περιέχει χημικές ουσίες.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
 • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
 • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

 • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
 • αύξηση της κερδοφορίας της
 • ενίσχυση της εξωστρέφειας
 • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
 • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.