Τα μαύρα στίγματα που εμφανίζονται στο πρόσωπο είναι οι πόροι του δέρματος που περιλαμβάνουν υπερβολικό σμήγμα. Οι λόγοι που το δέρμα εμφανίζει τα μαύρα στίγματα είναι διάφοροι. Για παράδειγμα η κακή περιποίηση του προσώπου και το υπερβολικό μακιγιάζ αποτελούν μερικούς από τους λόγους που βοηθούν στην εμφάνιση τους. Πως όμως μπορείτε να μειώσετε ή να εξαφανίσετε τα μαύρα στίγματα; Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές συμβουλές που θα προστατέψουν την επιδερμίδα σας και θα αποτρέψουν την εμφάνιση των μαύρων πόρων:

  • Διατροφή: Τα οφέλη της υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής είναι γνωστά και ένα από αυτά αποτελεί και το καθαρό δέρμα. Η καθημερινή κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και φυσικού νερού θα βοηθήσουν την επιδερμίδας σας χωρίς να την επιβαρύνετε.
  • Μην τα πειράζετε: Μπορεί να πειράζετε μηχανικά τα σπυράκια και τους μαύρους πόρους αλλά αυτό είναι τρομερά επιβλαβές για το πρόσωπό σας καθώς μπορείτε να αφήσετε μόνιμη κοκκινίλα στο δέρμα σας.
  • Σπιτικές μάσκες ομορφιάς: Ανάλογα με το τύπο του δέρματος σας μπορείτε να φτιάξετε μόνη σας σπιτικές μάσκες ομορφιάς βοηθώντας την επιδερμίδα σας.
  • Οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα: Μπορείτε να βάλετε λίγη οδοντόκρεμα επάνω στα μαύρα στίγματα και στην συνέχεια να τρίψετε απαλά με την οδοντόβουρτσα. Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία ξεπλένετε με ζεστό νερό.
  • Λιγότερη πούδρα και make – up: Ο συνδυασμός του υπερβολικού μακιγιάζ με την έκθεση του προσώπου στον ήλιο ενισχύουν την εμφάνιση των μαύρων πόρων. Έπειτα, από κάθε μακιγιάζ να ξεπλένετε πολύ καλά το πρόσωπο σας.