Μέλι: Ανεκτίμητος θησαυρός

Το μέλι είναι ένα προϊόν που δεν λείπει από κανένα σπίτι αφού η γεύση του είναι αρεστή σε όλους. Γνωρίζετε όμως, ότι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως γλύκισμα αλλά και ως φυσικό φάρμακο αφού περιέχει θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα και αποτελεί σπουδαίο παράγοντα για την γυναικεία ομορφιά?? Χαρακτηρίζετε ως ανεκτίμητος θησαυρός και όχι αδίκως καθώς βοηθά το δέρμα να λάμπει δείχνοντάς μας πιο όμορφες και πιο νέες. Καλό θα ήταν κατά την εφαρμογή να χρησιμοποιήσετε βιολογικό μέλι. Παρακάτω, θα δούμε ενδεικτικά πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μέλι για το δέρμα σας αλλά και για άλλες περιπτώσεις:

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατική κρέμα:

Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό που βοηθάει στην ενυδάτωση του ξηρού δέρματος, και αυτό γιατί έχει την ικανότητα να προσελκύει αλλά και να διατηρεί την υγρασία. Τοποθετήστε σε ένα μπολ δυο κουταλιές της σούπας ζεστό μέλι και δυο κουταλιές της σούπας γιαούρτι βιολογικής καλλιέργειας και στη συνέχεια χτυπήστε το μείγμα. Εφαρμόστε το στο πρόσωπο για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιγηραντικό:

Με τα αντιοξειδωτικά που περιέχει απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ανανεώνει το επιδερμίδα. Παράλληλα, βοηθά στην καταπολέμηση της καταστροφής του δέρματος.

Ως θεραπεία για την ακμή:

Το μέλι περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην απόφραξη των πόρων και μπορεί να λειτουργήσει ως μια εξαιρετική θεραπεία κατά της ακμής. Επιπλέον, είναι πολύ φιλικό προς δέρμα.

Επούλωση ουλών:

Αποτελεί νούμερο ένα για την επούλωση ουλών καθώς χρησιμοποιείτε αιώνες για την θεραπεία πληγών. Και αυτό γιατί, οι αντιμικροβιακές ιδιότητες που περιέχει βοηθάει στην επούλωση των ουλών ενώ παράλληλα, ως και ενυδατική βοηθάει στην ανανέωση του δέρματος. Εφαρμόστε το μέλι επάνω σε μια ουλή και στη συνέχεια καλύψτε το με μια γάζα.

Για απαλά και μεταξένια μαλλιά:

Σε ένα μπολ τοποθετήστε μισό φλιτζάνι μέλι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και εφαρμόστε το στα μαλλιά σας για 20 λεπτά. Έπειτα, ξεπλύνετε πολύ καλά. Μετά την εφαρμογή τα μαλλιά σας θα είναι λεία και λαμπερά.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.