Προστατεύω το δέρμα μου από το κρύο

Το σκηνικό του καιρού έχει αλλάξει και τα πρώτα δείγματα του φετινού χειμώνα έχουν κάνει ήδη την εμφάνιση τους. Η πτώση της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα την ξηρότητα του δέρματος, αποτελώντας πρόβλημα για όλους του τύπους του δέρματος. Η ανθεκτικότητα του μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά οι χαμηλές θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την μετάβαση του σώματος από το εξωτερικό κρύο στην εσωτερική ζέστη ταλαιπωρεί το δέρμα με αποτέλεσμα κάποιες φορές να αισθάνεστε ότι σας «τραβάει» και σας ενοχλεί ενώ η υφή του είναι τραχιά και παρουσιάζει κοκκινίλες. Για να προφυλάξετε το δέρμα σας από το κρύο και τις επιπτώσεις του ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Επιλέξτε μια κρέμα ημέρας με πλούσια υφή που να περιέχει λιπιδικούς παράγοντες (έλαια, Ω 3 λιπαρά οξέα, γλυκερίνη ή βούτυρο) που θα λειτουργήσουν ως προστατευτική ασπίδα και θα καταπραΰνουν τους ερεθισμούς
  • Για μεγαλύτερη ενίσχυση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα serum με υαλουρονικό οξύ
  • Για την προστασία του προσώπου σας από κοκκινίλες, μπορείτε να χρησιμοποιείται τρεις φορές την εβδομάδα μια μάσκα ενυδάτωσης και καταπράυνσης. Για καλύτερα αποτελέσματα εφαρμόστε ένα φυσιολογικό ορό στο πρόσωπο σας και αφήστε τον να δράσει για 15 λεπτά
  • Επιπλέον, πέρα από το πρόσωπο φροντίδα χρειάζεται και το σώμα. Τα χειμερινά ρούχα μπορεί να το προστατεύουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά το πολύ ζεστό νερό του ντους στερεί από το σώμα τα λιπίδια που του χαρίζουν απαλότητα και ελαστικότητα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να περιορίσετε την ώρα που μένετε στο ντους, το φροντίσετε το νερό να μην είναι καυτό, να χρησιμοποιείται αφρόλουτρα με ενυδατικούς παράγοντες ή σαπούνι με ουδέτερο pH και τέλος μετά το ντους να χρησιμοποιείται μια κρέμα σώματος με πλούσια υφή.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.