Πως αντιμετωπίζονται οι σκληροί αγκώνες

Κατά τους χειμερινούς μήνες το δέρμα μας χάνει την υγρασία του με αποτέλεσμα να γίνεται ξηρό. Οι αγκώνες είναι ένα σημείο του δέρματος που ξεραίνονται εύκολα κατά τη διάρκεια του χειμώνα κάνοντας το δέρμα τραχύ και σκληρό αποτελώντας πρόβλημα τόσο αισθητικά όσο και στην υγεία του δέρματος. Επειδή όμως το καλοκαίρι πλησιάζει και οι αγκώνες μας θα εκτεθούν σας  προτείνουμε φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης των ξηρών αγκώνων σας για να μπορέσετε να απαλλαχτείτε από αυτό το πρόβλημα.

Απολέπιση:

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι απολέπιση των ξηρών αγκώνων. Για την διαδικασία αυτή υπάρχουν δυο τρόποι που σας προτείνουμε:

Απολέπιση με ζάχαρη

Ανακατέψτε 1/8  της κούπας ελαιόλαδο με 1/4 φλιτζάνι του ελληνικού ζάχαρη και στη συνέχεια κάντε ελαφρό μασάζ στους αγκώνες σας. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά και έπειτα ξεπλύνετε.

Απολέπιση με αλάτι

Ανακατέψτε δυο κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1/2 κούπα αλάτι. Στη συνέχεια, τρίψτε το μείγμα στους αγκώνες σας με κυκλικές και απαλές κινήσεις. Έπειτα τοποθετήστε δυο φέτες λεμονιού για περίπου 5-10 λεπτά και ξεπλύνετε.

Ενυδάτωση:

Για επιπλέον, εντατική φροντίδα και ενυδάτωση μπορείτε να εφαρμόσετε στους αγκώνες σας ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι λεβάντας για να θρέψει το ξηρό σας δέρμα. Μόλις απλώσετε το λάδι τυλίξτε με μια μεμβράνη για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.