Πολλές φορές είτε από αμέλεια, είτε από μειωμένη ποσότητα αντηλιακού καιγόμαστε προκαλώντας εγκαύματα στο δέρμα μας. Για αυτό ακριβώς παρακάτω, σας αναφέρουμε μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το κάψιμο από τον ήλιο με φυσικούς τρόπους:

  1. Όταν καταλάβετε πως έχετε καεί απομακρυνθείτε από τον ήλιο και πηγαίνετε σε κάποιο κλειστό χώρο. Επειδή το έγκαυμα θα μείνει για κάποιες ημέρες αποφύγετε την έκθεση σας στο ήλιο και προτιμήστε φαρδιά ρούχα που θα καλύπτουν το δέρμα σας και δεν θα αφήνουν το φως να περνάει.
  2. Κάντε ένα κρύο ντους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μην κάνετε με πολύ παγωμένο νερό διότι οι πόροι θα κλείσουν και η θερμότητα θα παγιδευτεί στο δέρμα. Παράλληλα, μπορείτε να γεμίσετε την μπανιέρα με δροσερό νερό και να καθίσετε για λίγο ώστε να αποφύγετε την πίεση του νερού στο δέρμα σας.
  3. Μην χρησιμοποιήσετε σαπούνι γιατί ενισχύει την ξηρότητα του δέρματος.
  4. Μετά το ντους, σκουπίστε το σώμα σας ταμποναριστά με την πετσέτα.
  5. Κάντε κομπρέσες, βάζοντας σε μια πετσέτα ή δροσερό νερό, ή φυσιολογικό ορό ή χαμομήλι.
  6. Εφαρμόστε μια κατάλληλη κρέμα για το κάψιμο μετά τον ήλιο ή μια ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία μέσα στο σώμα ώστε να αποφύγετε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα.
  7. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζελ αλόης επάνω στο έγκαυμα κατευθείαν από το φυτό ή με κάποιο προϊόν από το φαρμακείο. Έτσι θα μειώσετε τον πόνο, θα ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας και θα επιταχύνεται την επούλωση.
  8. Τέλος, επειδή το ηλιακό έγκαυμα προκαλεί αφυδάτωση του ορφανισμού καλό θα ήταν να καταναλώνεται πολλά υγρά χωρίς ζάχαρη, τα οποία θα βοηθήσουν τον οργανισμό και το δέρμα να μείνουν ενυδατωμένα.

 

egkaumata-apo-ton-ilio-giatrepste-ta-me-gala.w_l