Πως αντιμετωπίζουμε το έγκαυμα από τον ήλιο

Πολλές φορές είτε από αμέλεια, είτε από μειωμένη ποσότητα αντηλιακού καιγόμαστε προκαλώντας εγκαύματα στο δέρμα μας. Για αυτό ακριβώς παρακάτω, σας αναφέρουμε μερικές συμβουλές για να αντιμετωπίσετε το κάψιμο από τον ήλιο με φυσικούς τρόπους:

  1. Όταν καταλάβετε πως έχετε καεί απομακρυνθείτε από τον ήλιο και πηγαίνετε σε κάποιο κλειστό χώρο. Επειδή το έγκαυμα θα μείνει για κάποιες ημέρες αποφύγετε την έκθεση σας στο ήλιο και προτιμήστε φαρδιά ρούχα που θα καλύπτουν το δέρμα σας και δεν θα αφήνουν το φως να περνάει.
  2. Κάντε ένα κρύο ντους όσο πιο γρήγορα γίνεται. Μην κάνετε με πολύ παγωμένο νερό διότι οι πόροι θα κλείσουν και η θερμότητα θα παγιδευτεί στο δέρμα. Παράλληλα, μπορείτε να γεμίσετε την μπανιέρα με δροσερό νερό και να καθίσετε για λίγο ώστε να αποφύγετε την πίεση του νερού στο δέρμα σας.
  3. Μην χρησιμοποιήσετε σαπούνι γιατί ενισχύει την ξηρότητα του δέρματος.
  4. Μετά το ντους, σκουπίστε το σώμα σας ταμποναριστά με την πετσέτα.
  5. Κάντε κομπρέσες, βάζοντας σε μια πετσέτα ή δροσερό νερό, ή φυσιολογικό ορό ή χαμομήλι.
  6. Εφαρμόστε μια κατάλληλη κρέμα για το κάψιμο μετά τον ήλιο ή μια ενυδατική κρέμα για να σφραγίσετε την υγρασία μέσα στο σώμα ώστε να αποφύγετε την ξηρότητα και το ξεφλούδισμα.
  7. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζελ αλόης επάνω στο έγκαυμα κατευθείαν από το φυτό ή με κάποιο προϊόν από το φαρμακείο. Έτσι θα μειώσετε τον πόνο, θα ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας και θα επιταχύνεται την επούλωση.
  8. Τέλος, επειδή το ηλιακό έγκαυμα προκαλεί αφυδάτωση του ορφανισμού καλό θα ήταν να καταναλώνεται πολλά υγρά χωρίς ζάχαρη, τα οποία θα βοηθήσουν τον οργανισμό και το δέρμα να μείνουν ενυδατωμένα.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.