Πως αντιμετωπίζουμε το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας

Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο χωρίς την σωστή προστασία μπορεί να σας προκαλέσει κάψιμο στο δέρμα και μετά από λίγες ημέρες το δέρμα σας να αρχίσει να ξεφλουδίζει.

Για να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα και τις δυσάρεστες συνέπειες του παρακάτω σας προτείνουμε μερικούς  τρόπους που θα σας βοηθήσουν:

 1. Όταν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας αρχίζει και ξεφλουδίζει, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι ένα κρύο ντους. Θα βοηθήσει το δέρμα να δροσιστεί και να ηρεμήσει, καθυστερώντας την διαδικασία τους ξεφλουδίσματος. Τέλος, σκουπίστε την επιδερμίδα σας με μια καθαρή και μαλακή πετσέτα ταμποναριστά.
 2. Μπορεί το ξεφλούδισμα να σας προκαλέσει φαγούρα. Επειδή όμως πρέπει να αποφύγετε το ξύσιμο του δέρματος , γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα, βάλτε δυο παγάκια σε ένα μαλακό πανί και τοποθετείστε το στο συγκεκριμένο σημείο.
 3. Μόλις βγείτε από το ντους και στεγνώσετε την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα που είναι ειδική για εγκαύματα ή για δέρμα που ξεφλουδίζει.
 4. Η εσωτερική ενυδάτωση της επιδερμίδας που έχει κάψιμο είναι απολύτως απαραίτητη. Το νερό βοηθάει στην αντιμετώπιση του εγκαύματος καθώς και στην αποφυγή του ξεφλουδίσματος.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

 • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
 • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
 • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

 • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
 • αύξηση της κερδοφορίας της
 • ενίσχυση της εξωστρέφειας
 • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
 • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.