Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο χωρίς την σωστή προστασία μπορεί να σας προκαλέσει κάψιμο στο δέρμα και μετά από λίγες ημέρες το δέρμα σας να αρχίσει να ξεφλουδίζει.

Για να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα και τις  δυσάρεστες συνέπειες του παρακάτω σας προτείνουμε μερικούς  τρόπους που θα σας βοηθήσουν:

  1. Όταν παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας αρχίζει και ξεφλουδίζει, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι ένα κρύο ντους. Θα βοηθήσει το δέρμα να δροσιστεί και να ηρεμήσει, καθυστερώντας την διαδικασία τους ξεφλουδίσματος. Τέλος, σκουπίστε την επιδερμίδα σας με μια καθαρή και μαλακή πετσέτα ταμποναριστά.
  2. Μπορεί το ξεφλούδισμα να σας προκαλέσει φαγούρα. Επειδή όμως πρέπει να αποφύγετε το ξύσιμο του δέρματος , γιατί μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα, βάλτε δυο παγάκια σε ένα μαλακό πανί και τοποθετείστε το στο συγκεκριμένο σημείο.
  3. Μόλις βγείτε από το ντους και στεγνώσετε την επιδερμίδα σας, χρησιμοποιείστε μια ενυδατική κρέμα που είναι ειδική για εγκαύματα ή για δέρμα που ξεφλουδίζει.
  4. Η εσωτερική ενυδάτωση της επιδερμίδας που έχει κάψιμο είναι απολύτως απαραίτητη. Το νερό βοηθάει στην αντιμετώπιση του εγκαύματος καθώς και στην αποφυγή του ξεφλουδίσματος.

 

 

flakingskin.JPG_b