Συμβουλές για υγιή μαλλιά

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί αλλά και εύκολοι τρόποι που μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να είναι υγιής και μεταξένια. Παρακάτω, σας δείχνουμε πως μπορείτε να δώσετε περισσότερη λάμψη και φροντίδα στα μαλλιά σας χωρίς ιδιαίτερο κόπο:

  • Η υπερβολική ζέστη σε συνδυασμό με την συχνή έκθεση στην υπεριώδης ακτινοβολία κάνει το κρανίο σας ξηρό με αποτέλεσμα τα μαλλιάς σας να χάσουν την λάμψη του και να πάψουν να είναι υγιής. Με την συχνή έκθεση στον ήλιο η τρίχα θα αρχίσει να αποδυναμώνετε με συνέπεια να επιβραδύνετε η ανάπτυξη της. Αυτό που μπορείτε να κάνετε τις ηλιόλουστες μέρες είναι να αποφύγετε την συχνή έκθεση των μαλλιών σας μέσω χρήση προστασίας UV ή να φοράτε ένα μαντήλι κάθε φορά που βγαίνετε έξω.
  • Επιλέξτε, ανάλογα με το τύπο των μαλλιών σας μια καλή μάσκα μαλλιών για μηνιαία εφαρμογή. Η χρήση της μάσκας θα θρέψει τα μαλλιά σας σε βάθος.
  • Κατά τη διαδικασία του μπάνιου σας θα ήταν προτιμότερο να μην ξεπλένετε τα μαλλιά σας με καυτό νερό καθώς θαμπώνει και αποδυναμώνει την τρίχα. Το κρύο νερό ή το χλιαρό νερό είναι οι σωστές θερμοκρασίες για τα μαλλιά σας καθώς θωρακίζει το δέρμα, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν λαμπερά και μεταξένια.
  • Το βούρτσισμα των μαλλιών σε καθημερινή βάση και αρκετές φορές θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν συνεχώς και να είναι υγιής.
  • Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε χτένισμα καθώς όταν πιάνετε το μαλλί σας δυνατά και στο ίδιο σημείο οι τρίχες αρχίζουν και σπάνε. Κάνοντας διαφορετικά χτενίσματα θα μπορούσε πραγματικά η ποιότητα της τρίχας ώστε να διατηρηθεί υγιής.
  • Μετά το λούσιμο θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε το τρίψιμο των μαλλιών και να τα τυλίξετε με μια πετσέτα μέχρι να απορροφήσει το νερό από τα μαλλιάς σας. Στη συνέχεια, βουρτσίστε με απαλές κινήσεις τα μαλλιά σας και ξεκινήστε από την αρχή της τρίχας και όχι από την ρίζα χρησιμοποιώντας μια χτένα με αραιά δόντια. Τέλος, μετά το λούσιμο εφαρμόστε μια κρέμα μαλλιών.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.