Το καλοκαίρι αποτελεί συνώνυμο της παραλίας και σε κάθε ευκαιρία μια βουτιά είναι ότι καλύτερο για να αντέξουμε τις υψηλές θερμοκρασίες της πιο ζεστής εποχής του χρόνου. Όμως, πρέπει να γνωρίζουμε ότι μετά την παραλία επειδή η επιδερμίδα και τα μαλλιά μας έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά πρέπει να τα καθαρίσουμε σωστά απομακρύνοντας όλη την υγρασία. Παρακάτω, αναφέρουμε μερικούς τρόπους φροντίδας του σώματος και των μαλλιών ώστε να είναι υγιείς και μετά την παραλία:

Πρόσωπο

Μόλις επιστρέψετε από την παραλία, πλύνετε πολύ καλά το πρόσωπο σας γιατί ο συνδυασμός υπολειμμάτων αντηλιακού, αλμυρού νερού, ιδρώτα και άμμου που μπορεί να έχει κολλήσει στο πρόσωπο σας μπορεί να φράξει τους πόρους. Στην συνέχεια ενυδατώστε το πρόσωπό σας με ένα ελαφρύ λάδι.

Σώμα

Κάντε ένα δροσερό μπάνιο και χρησιμοποιώντας μια βούρτσα σώματος για να απαλλαγείτε από τα στρώματα του αντηλιακού και του ιδρώτα. Θα ήταν προτιμότερο κατά την διάρκεια του ντους να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο σαπούνι. Τέλος, εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα στο ολόκληρο το σώμα σας.

Μαλλιά

Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό σαμπουάν για να λούσετε τα μαλλιά σας ενώ αν έχετε σγουρές τρίχες δοκιμάστε λούσιμο μόνο με κοντίσιονερ, το οποίο δεν απομακρύνει τα φυσικά έλαια.

 

 

ηλιοθεραπεία