Τα λιπαρά μαλλιά αποτελούν καθημερινό πρόβλημα για πολλές γυναίκες και άνδρες προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια τους, με αποτέλεσμα να αναζητούν λύσεις για την μείωση της λιπαρότητας. Οι αιτίες που ευθύνονται για την λιπαρότητα των μαλλιών μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικότητα, σε ανθυγιεινές τροφές, σε διάφορα σαμπουάν που δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας, στην υπερβολική ζέστη καθώς επίσης σε ορμονικές αλλαγές και σε άγχος. Παρακάτω λοιπόν, σας προτείνουμε μερικούς τρόπους αντιμετώπισης για να μειώσετε το πρόβλημα της λιπαρότητα:

  1. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας, γιατί επιβαρύνει τα ήδη ταλαιπωρημένα σας μαλλιά χωρίς να μειώνει το πρόβλημα. Αρχικά, ξεκινήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα και μετά κάθε τρεις μέρες και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα καθώς η λιπαρότητα θα αρχίσει να μειώνεται αισθητά.
  2. Επιλέξτε το σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσετε να μην έχει πηχτή μορφή αλλά ρευστή, γιατί θα έχει καλύτερη σύσταση για τα μαλλιά σας. Σε περίπτωσή που δεν δείτε μείωση της λιπαρότητας επιλέξτε σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά.
  3. Την επομένη φορά που θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας, ξεκινήστε από τις άκρες προς τις ρίζες.
  4. Στο τέλος του λουσίματος, ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά σας για να φύγει κάθε υπόλειμμα από σαμπουάν, μάσκα ή conditioner. Επιπλέον, να θυμάστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο ή χλιαρό νερό και όχι με ζεστό.
  5. Αποφύγετε να χρησιμοποιείται πολύ συχνά σεσουάρ, σίδερο για τα μαλλιά και γενικά συσκευές με μεγάλες θερμοκρασίες γιατί καταστρέφουν την τρίχα και βοηθούν στην διατήρηση της λιπαρότητας.
  6. Μην καταναλώνετε λιπαρές τροφές γιατί πρώτον δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό σας και δεύτερον βοηθούν στην παραγωγή τη λιπαρότητας.
  7. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάντε θεραπείες με άργιλο, ο οποίος απορροφά αρκετά την λιπαρότητα.
  8. Για επιπλέον μείωση του προβλήματος των λιπαρών μαλλιών, βάψτε τα μαλλιά σας. Θα δείτε μεγάλη αλλαγή, καθώς η λιπαρότητα δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τις διεργασίες που κάνουμε κατά καιρούς στα μαλλιά μας.
  9. Τέλος, αποφύγετε το συχνό βούρτσισμα των μαλλιών σας.

 

lipara-mallia