Λιπαρά μαλλιά, πως μειώνουμε το πρόβλημα της λιπαρότητας

Τα λιπαρά μαλλιά αποτελούν καθημερινό πρόβλημα για πολλές γυναίκες και άνδρες προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια τους, με αποτέλεσμα να αναζητούν λύσεις για την μείωση της λιπαρότητας. Οι αιτίες που ευθύνονται για την λιπαρότητα των μαλλιών μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικότητα, σε ανθυγιεινές τροφές, σε διάφορα σαμπουάν που δεν είναι κατάλληλα για τον τύπο των μαλλιών σας, στην υπερβολική ζέστη καθώς επίσης σε ορμονικές αλλαγές και σε άγχος. Παρακάτω λοιπόν, σας προτείνουμε μερικούς τρόπους αντιμετώπισης για να μειώσετε το πρόβλημα της λιπαρότητα:

  1. Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο των μαλλιών σας, γιατί επιβαρύνει τα ήδη ταλαιπωρημένα σας μαλλιά χωρίς να μειώνει το πρόβλημα. Αρχικά, ξεκινήστε να λούζεστε μέρα παρά μέρα και μετά κάθε τρεις μέρες και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα καθώς η λιπαρότητα θα αρχίσει να μειώνεται αισθητά.
  2. Επιλέξτε το σαμπουάν που θα χρησιμοποιήσετε να μην έχει πηχτή μορφή αλλά ρευστή, γιατί θα έχει καλύτερη σύσταση για τα μαλλιά σας. Σε περίπτωσή που δεν δείτε μείωση της λιπαρότητας επιλέξτε σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά.
  3. Την επομένη φορά που θα στεγνώσετε τα μαλλιά σας, ξεκινήστε από τις άκρες προς τις ρίζες.
  4. Στο τέλος του λουσίματος, ξεπλύνετε πολύ καλά τα μαλλιά σας για να φύγει κάθε υπόλειμμα από σαμπουάν, μάσκα ή conditioner. Επιπλέον, να θυμάστε να ξεπλένετε τα μαλλιά σας με κρύο ή χλιαρό νερό και όχι με ζεστό.
  5. Αποφύγετε να χρησιμοποιείται πολύ συχνά σεσουάρ, σίδερο για τα μαλλιά και γενικά συσκευές με μεγάλες θερμοκρασίες γιατί καταστρέφουν την τρίχα και βοηθούν στην διατήρηση της λιπαρότητας.
  6. Μην καταναλώνετε λιπαρές τροφές γιατί πρώτον δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό σας και δεύτερον βοηθούν στην παραγωγή τη λιπαρότητας.
  7. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάντε θεραπείες με άργιλο, ο οποίος απορροφά αρκετά την λιπαρότητα.
  8. Για επιπλέον μείωση του προβλήματος των λιπαρών μαλλιών, βάψτε τα μαλλιά σας. Θα δείτε μεγάλη αλλαγή, καθώς η λιπαρότητα δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τις διεργασίες που κάνουμε κατά καιρούς στα μαλλιά μας.
  9. Τέλος, αποφύγετε το συχνό βούρτσισμα των μαλλιών σας.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.