Νύχια που σπάνε και ξεφλουδίζουν

Η αισθητική των άκρων αποτελεί σημαντικό κομμάτι του καλλωπισμού, ενισχύοντας την εξωτερική εικόνα της κάθε γυναικάς. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που τα νύχια σας σπάνε και ξεφλουδίζουν, κάνοντας δύσκολη την περιποίηση τους? Για να αποκτήσετε γερά νύχια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι μερικές αλλαγές στην καθημερινή σας ζωή καθώς και στην διατροφή σας. Οι συγκεκριμένες αλλαγές, θα σας βοηθήσουν να φτάσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς κανένα κόπο!

Συμβουλές για γερά νύχια που δεν σπάνε:
• Επειδή τα αδύναμα νύχια χρειάζονται προστασία, ένα ζευγάρι γάντια θα προστάτευαν τα νύχια σας από τις δουλείες του σπιτιού ή την φροντίδα του κήπου. Για αυτό, την επομένη φορά που θα ασχοληθείτε με τις οικιακές σας ασχολίες μην πλύνετε τίποτα χωρίς να φοράτε τα γάντια σας.

• Μια μικρή αποχή από το βάψιμο των νυχιών θα βοηθούσε σημαντικά καθώς η χρήση συνηθισμένων βερνικιών ξηραίνουν και αποδυναμώνουν τα νύχια. Μπορείτε όμως, να χρησιμοποιήσετε ειδικά βερνίκια που θρέφουν τα νύχια, ειδικά ενυδατικά base coat ενώ παράλληλα καλό θα ήταν να τα μουλιάζετε σε ελαιόλαδο ή ειδικά λαδάκια για τα νύχια.

• Απαλλαχτείτε από πετσάκια και παρανυχίδες και διατηρήστε τα νύχια σας περιποιημένα. Για να τα προστατεύσετε από τα σπασίματα μην τα αφήνετε να μακραίνουν πολύ. Το ιδανικότερο μέγεθος είναι να τα έχετε κοντά, τετραγωνισμένα και με ελαφρώς στρογγυλεμένες άκριες.

• Μην ξεχνάτε ποτέ την ενυδατική σας κρέμα. Διαλέξτε μια κρέμα χεριών με ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες με θρεπτικές ιδιότητες και εφαρμόστε την έπειτα από κάθε επαφή των χεριών σας με νερό ή σαπούνι.

Σωστή διατροφή για γερά νύχια:
Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας, είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο (δημητριακά, όσπρια, συκώτι, θαλασσινά αυγά, μαγιά μπύρας), ασβέστιο (γαλακτοκομικά προϊόντα, σκουροπράσινα λαχανικά, σουσάμι), πρωτεΐνες (αυγά, κρέας, πουλερικά, ψάρια) και βιταμίνες Α (μουρουνέλαιο, βούτυρο, καρότα) και C (εσπεριδοειδή, φράουλες, ακτινίδια, κεράσια, μούρα).
Επίσης, μπορείτε να αναζητήσετε στα φαρμακεία συμπληρώματα διατροφής για γερά νύχια.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.