Μήπως τα νύχια μας χρειάζονται ξεκούραση?

Είναι από τις πιο συχνές ερωτήσεις που δεχόμαστε από τις πελάτισσές μας “μήπως τα νύχια μας πρέπει να ξεκουράζονται?”

Η απάντηση βρίσκεται κάπου στη μέση… και ναι και όχι. Συχνά ακούμε από τις τεχνίτριες ότι τα νύχια μας δεν έχουν πνευμόνια για να αναπνέουν.. και όντως δεν έχουν!

Όμως, αν χρησιμοποιούμε μία λάθος τεχνική – τοποθέτηση κατ’ εξακολούθηση ή εάν η πελάτισσα παρεμβαίνει στην τοποθέτηση, τότε τα νύχια μας αρχίζουν να λεπταίνουν και να φθείρονται.

Ας το δούμε όμως λίγο πια αναλυτικά.

Στη σημερινή εποχή, η πλειοψηφία των γυναικών περιποιείται τα άνω και κάτω άκρα τους.

Στο μανικιούρ ακολουθούμε μία διαδικασία που ονομάζεται τεχνική προετοιμασίας (λίμες, φρέζες) και ακολουθούν τα χημικά προϊόντα.

Μία ονύχια πλάκα χρειάζεται 3-6 μήνες για να ανανεωθεί, δηλαδή να μεγαλώσει από τη ρίζα έως το ελεύθερο. Οπότε ένα νύχι μέχρι να ανανεωθεί επεξεργάζεται 4-6 φορές, όταν τοποθέτηση γίνεται μία φορά το μήνα.

Η ονυχαία πλάκα αποτελείται από κερατινοποιημένα κύτταρα τα οποία είναι ενωμένα μεταξύ τους. Ο αριθμός των στιβάδων αποτελείται από 30 έως 90 το μέγιστο. Τα νύχια όμως εκ φύσεως έχουν την ποιότητά τους. Τι εννοούμε με αυτό; Υπάρχουν νύχια δυνατά και σκληρά όπως υπάρχουν και νύχια μαλακά και αδύναμα.

Το νύχι όμως δεν αποτελείται από σκληρή κερατίνη, ανεξάρτητα από το αν είναι σκληρά ή μαλακά. Υπάρχουν τρία επίπεδα. Σε κάθε επίπεδο υπάρχουν τρεις στιβάδες που χωρίζουν το νύχι σε τρία περίπου ίσα μέρη, όπου το κάθε μέρος αποτελείται από δέκα έως τριάντα πλάκες. Ο αριθμός αυτός αλλάζει ανάλογα με την ποιότητα του φυσικού μας νυχιού.

Εάν λοιπόν η πελάτισσα καθυστερεί να κάνει συντήρηση τότε αλλοιώνεται η τοποθέτηση αλλά και το προϊόν πάνω στην πλάκα του νυχιού. Εάν επίσης η τεχνίτρια ακολουθεί μία λάθος τεχνική εργασία ή εάν η ίδια η πελάτισσα αφαιρεί τα νύχια της με τρόπους καταστροφικούς για την ονυχαία πλάκα (είτε με παρατεταμένη και λανθασμένη χρήση λίμας ή τροχού και έπειτα τα εμποτίσει με ασετόν ή ακόμα τα αφαιρέσει με τα δόντια της), τότε καταλαβαίνουμε ότι τα νύχια έχουν φτάσει στη δεύτερη ή και τρίτη στιβάδα, όπου εκεί πια δεν μπορεί να γίνει καμία συγκόλληση με κανένα τεχνητό υλικό.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, τα νύχια μας όντως θα πρέπει να ξεκουραστούν έως ότου η ονυχαία πλάκα επανέλθει στην αρχική κανονική της κατάσταση.

Ραφαηλία Παναγιωτάκη
Nail Educator

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.