Πως εφαρμόζουμε σωστά το αντηλιακό μας

Η εφαρμογή του αντηλιακού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρείται κάτι παραπάνω από απαραίτητη για την προστασία της επιδερμίδας μας. Πολλές φορές όμως, είτε από αμέλεια είτε από άγνοια δεν δίνουμε την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται για την αντηλιακή μας  προστασία με αποτέλεσμα το σώμα και το πρόσωπο μας να είναι εκτεθειμένα στον ήλιο. Για το λόγο αυτό, παρακάτω σας επισυνάπτουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόζεσαι σωστά το αντηλιακό σας.

  1. Ένα από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται είναι ότι δεν ανανεώνουμε το αντηλιακό μας. Θεωρούμε ότι αν βάλουμε μια φορά είμαστε προστατευμένοι. Αυτό είναι τεράστιο λάθος για αυτό οφείλουμε να το ανανεώνουμε κάθε μια ώρα έτσι ώστε να προστατεύουμε την επιδερμίδας μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.
  2. Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε πολύ συχνά είναι πως θεωρούμε ότι τις μέρες που είμαστε στην παραλία και έχει συννεφιά δεν είμαστε εκτεθειμένοι στον ήλιο με αποτέλεσμα να μην βάζουμε αντηλιακό. Είναι δερματολογικά αποδεδειγμένο ότι και τις μέρες που δεν έχει ήλιο η χρήση του αντηλιακού πρέπει να γίνεται όπου βρισκόμαστε ακόμα και όταν είμαστε στην παραλία κάτω από την ομπρέλα.
  3. Μην χρησιμοποιείται περσινά αντηλιακά. Αγοράστε καινούργια αντηλιακά πριν βγείτε στην παραλία.
  4. Εάν το αντηλιακό σας έχει αλλάξει χρώμα, μυρίζει άσχημα και έχει παράξενη υφή ανεξάρτητα από το πόσο καιρό το έχετε αντικαταστήστε το με καινούργιο.
  5. Μην ξεχνάτε να προστατεύεται τα χείλη σας. Φροντίστε κατά την διάρκεια της εφαρμογή να βάζετε ειδικά αντηλιακά χειλιών ώστε να προστατεύετε τα χείλη σας από σκασίματα και εγκαύματα.
  6. Θα ήταν προτιμότερο να βάζετε αντηλιακό ένα μισάωρο πριν βγείτε από το σπίτι για να μπορέσει να απορροφηθεί από την επιδερμίδα σας.
  7. Τέλος, κατά την διάρκεια της εφαρμογής φροντίστε να βάζετε μεγάλη ποσότητα. Ειδικοί έχουν τονίσει πως εάν χρησιμοποιείται λίγη ποσότητα αντηλιακού για να καλύψετε το σώμα και το πρόσωπό σας, η υπεριώδης ακτινοβολία περνάει κατευθείαν στην επιδερμίδα.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.