Massage: Οι λόγοι που είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια!

Οι ευεργετικές ιδιότητες ενός μασάζ!

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της αφής είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια, ακόμα και προτού το μασάζ εξαπλωθεί στη Δύση από τις ανατολικές φιλοσοφίες της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Ο σκοπός του μασάζ ήταν κυρίως θεραπευτικός και προληπτικός και όχι κυρίως αισθητικός, όπως σήμερα. Οι μαλάξεις στόχευαν στη θεραπεία των τραυμάτων, στη ανακούφιση από τον πόνο, στην πρόληψη ασθενειών. Με την πάροδο του χρόνου και την ολοένα μεγαλύτερη πρόσβαση σε εναλλακτικές θεραπείες και φάρμακα, το μασάζ παραγκωνίστηκε και λανθασμένα θεωρήθηκε ότι απευθύνεται σε λίγους.

Ειδικότερα, το μασάζ:
Χαλαρώνει τους μύες κι ανακουφίζει από πιασίματα. Ένα χαλαρωτικό μασάζ ηρεμεί το σώμα και απομακρύνει το άγχος που ευθύνεται για μυϊκές εντάσεις. Λέγεται ότι το μασάζ είναι το φυσικό όπλο κατά της κατάθλιψης.
Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το μασάζ σε συστηματική βάση κατευνάζει το νευρικό σύστημα και καταπολεμά την αϋπνία.
Οι μαλάξεις βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος συνεπώς η όψη φλοιού πορτοκαλιού βελτιώνεται αισθητά!
Αυξάνει την ενέργεια του σώματος ενώ ταυτόχρονα μειώνει το αίσθημα της κόπωσης. Είναι η τονωτική ένεση στη ψυχολογία του ασθενούς. Το σώμα “ισιώνει”, η στάση του βελτιώνεται, οι μύες του γίνονται περισσότερο ελαστικοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες το άτομο να νιώθει αναζωογονημένο, με υψηλά επίπεδα ενέργειας και αυτοσυγκέντρωσης.
Αποτοξινώνει τον οργανισμό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα κι εμποδίζει την κατακράτηση υγρών. Το λεμφικό μασάζ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί περισσότερο οξυγόνο στο αίμα και να στέλνει το σώμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά στους ιστούς.

Τι άλλο μας προσφέρει;
Βελτιώνει την υφή του δέρματος. Η ανάτριψη απομακρύνει το ανώτερο στρώμα του δέρματος, το οποίο και ανανεώνεται από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Έτσι, η υφή του βελτιώνεται, το δέρμα γίνεται πιο λείο και λαμπερό, χωρίς ρύπους και νεκρά κύτταρα.
Ελαττώνει τους μεταπροπονητικούς πόνους των αθλητών και όχι μόνο. Το αθλητικό μασάζ ανακουφίζει από πιασίματα, μειώνει τους σπασμούς των μυών με την απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος.
Ανακουφίζει από ημικρανίες. Σύμφωνα με έρευνες, η χειρομάλαξη απομακρύνει τους πονοκεφάλους και επομένως μειώνει την ανάγκη για παυσίπονα.
Ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου της πλάτης. Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως το μασάζ πλάτης είναι η ιδανική λύση για την ανακούφιση χρόνιων πόνων που εντοπίζονται στην περιοχή της μέσης, της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης.
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Οι μαλάξεις σε συστηματική βάση κατεβάζουν την αρτηριακή πίεση, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη διατήρηση της υγείας. Έτσι, γίνεται σαφές ότι το μασάζ έχει ευεργετική επίδραση, όχι μόνο στο μυϊκό, λεμφικό, κυκλοφορικό, ενδοκρινικό και ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά ακόμα και στο καρδιαγγειακό.

Massage expert: Κατερίνα Πασαλάρη
Instagram account: pasalarikaterina

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Επιχειρησιακο πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ" 2014-2020

Η επιχείρηση CRETAN ART PRODUCTIONS ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ που εδρεύει στην Περιφέρεια Κρήτης εντάχθηκε στη δράση «Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜΜΕ Περιφέρειας Κρήτης».  Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών ΤΠΕ με σκοπό την ενδυνάμωση του σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης είναι 9.947,18  € εκ των οποίων η δημόσια δαπάνη ανέρχεται στο 100% της επένδυσης και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Το επιχειρηματικό σχέδιο που εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και υλοποιείται, περιλαμβάνει επενδύσεις στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία νέων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού ΤΠΕ
  • Προμήθεια εφαρμογών γραφείου, ανάπτυξη ιστοσελίδας, κ.α.
  • Άλλες Ψηφιακές Υπηρεσίες (ψηφιακή διαφήμιση, κ.α.)

Μέσω της συμμετοχής στη Δράση, η επιχείρηση πέτυχε:

  • βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της
  • αύξηση της κερδοφορίας της
  • ενίσχυση της εξωστρέφειας
  • ενίσχυση της επιχειρηματικότητας
  • δημιουργία / διατήρηση ποιοτικών θέσεων εργασίας

Με τη συμβολή του ΕΠ Κρήτη 2014-2020 ενισχύθηκε η επιχείρηση αποφέροντας οφέλη στην ανταγωνιστικότητα της χώρας καθώς και στην τοπική οικονομία.